کشاورزی ارگانیک تضمین کننده سلامت جامعه

عضو شورای مرکزی خانه کشاورز زنجان گفت: فرهنگ غلط استفاده از تقویت‌کننده‎ها، محصولات کشاورزی را به محصولات خطرناک تبدیل کرده است.

نازخند صبحی در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه زنجان، با بیان این مطلب افزود: استفاده بی‌رویه از سم، قارچ‌کش‎ها و کودهای شیمیایی موجب ایجاد مشکلات تازه‎ای در اکوسیستم‎ها مانند آلودگی آب و خاک شده است. این در حالی است که فدراسیون بین‎المللی جنبش کشاورزی ارگانیک شیوه‎ای از کشت را توصیه می‌کند که در هیچ کدام از مراحل کاشت، داشت و برداشت از سموم و کودهای شیمیایی استفاده نمی‌شود. 

وی با یادآوری اینکه این روش کشت یک سامانه کشاورزی است که در آن جنبه‎های زیستی، اجتماعی و اقتصادی تولید پایدار غذا و ... بهبود می‌یابد، تصریح کرد: در حقیقت کشاورزی ارگانیک، فرآیند تولید بر پایه سلامت خاک، اکوسیستم و انسان است. به عبارت دیگر، کشاورزی ارگانیک کشاورزی سنتی را با نوآوری و علم با رویکرد حفاظت محیط زیست و ارتباطات منصفانه و کیفیت خوب زندگی ترکیب می‌کند.

عضو شورای مرکزی خانه کشاورز زنجان با اشاره به اطلاعات کم کشاورزان و مصرف‌کنندگان در این خصوص، اظهار کرد: از آنجایی که سود این گونه کشت کمتر از شیوه استفاده از کود و سم است و باید زمین را برای مدتی به صورت آیش رها کرد و کشاورز که تنها منبع درآمدش زمین و برداشت از آن است، این شیوه چندان سودده نیست.

صبحی ادامه داد: زمانی کشت ارگانیک رواج می‌یابد که سطح آگاهی مردم (مصرف‌کننده) نسبت به مصرف میوه ارگانیک (سالم) افزایش یابد که هم‌اکنون در مرحله گذار از کشاورزی سنتی به ارگانیک هستیم و امیدواریم در راه رسیدن به عدم استفاده از کود و سم موفق باشیم.

/ 0 نظر / 12 بازدید