همزمان با روز جهانی موزه ها جشنواره ملی آش ایرانی در زنجان گشایش یافت

 استاندار زنجان در خصوص جشنواره ملی آش ایرانی، گفت: با توجه به توسعه و گستره این جشنواره، با انتخاب زمان مناسب‌تر می‌توان این جشنواره را در سطح فراملی برگزار کرد.

به گزارش (ایسنا) منطقه زنجان، "جمشید انصاری" شامگاه دیروز در مراسم افتتاحیه نهمین جشنواره ملی آش ایرانی در زنجان، اظهار کرد: برگزاری جشنواره ملی آش ایرانی فرصت مغتنمی برای آشنایی هرچه بیشتر مردم زنجان با آداب، رسوم و فرهنگ سایر استان‌ها است و در کنار این، هم‌وطنان در اقصی‌انقاط کشور با آیین‌ها و فرهنگ مردم زنجان بیشتر آشنا می‌شوند که این موجب رشد و توسعه هر چه بیشتر استان از جهات مختلف می‌شود.

وی با اشاره به حضور فعالان در عرصه هنرهای دستی، افزود: امسال در کنار برگزاری نهمین جشنواره ملی آش ایرانی، نمایشگاه هنرهای دستی با حضور 30 استان برای به نمایش گذاشتن صنایع و محصولات خود برپا شده است. همچنین از 24 استان کشور نیز برای ارایه غذاهای متنوع و محلی خود در این جشنواره حضور به‌هم رساندند. 

استاندار زنجان با تاکید بر تحقق اهداف از پیش تعیین شده این جشنواره، تصریح کرد: با توجه به اینکه این جشنواره با استقبال خوبی روبه‌رو شده است، امیدواریم جشنواره ملی آش ایرانی طی سال‌های آینده با گستره بیشتری برگزار شود.

در ادامه این مراسم، شهردار زنجان نیز عنوان کرد: مقوله غذا همیشه حایز اهمیت بوده و در مقیاس اجتماعی غذاخوردن نیز دارای وجهه اجتماعی است، به طوری که صاحب‌نظران در این زمینه به سه مکتب مهم، مکتب ایرانی، مکتب چینی و مکتب رومی در بحث غذا رسیده‌اند و به آن توجه داشته و مورد بررسی قرار داده‌اند.

"محسن امین" با بیان اینکه وجود غذاهای مختلف در هر کشوری، یکی از عوامل جذب جهانگردان به آن کشور هستند، ادامه داد: آداب و رسوم و آیین‌های مختلف در هر کشور باعث می‌شود که جهانگردان به آن کشور جذب شوند و مبحث غذا یکی از این مباحث مهم است که همگان نسبت به آن توجه ویژه‌ای دارند.

وی خاطرنشان کرد: در جشنواره ملی آش ایرانی، آیین‏های محلی استان‎های اردبیل، گیلان، خوزستان، آذربایجان‌شرقی و چهارمحال و بختیاری در قالب شب‏های جشنواره نمایش داده خواهد شد. در ضمن امیدواریم شب‏های جشنواره ملی آش ایرانی به شب‏های فرهنگی سایر استان‏ها تبدیل شود، لازم به ذکر است این برنامه‏ها زمینه‏ای برای هفته‏های فرهنگی خواهد بود.

امین با اشاره به اینکه حضور سفرای خارجی چند کشور در استان زنجان، زمینه مناسبی برای معرفی جاذبه‏های گردشگری و آداب و رسوم این استان است، متذکر شد: نزدیک به 70 تور گردشگری از سراسر کشور وارد استان خواهند شد و از مراکز تاریخی، مذهبی و... استان بازدید خواهند کرد. ضمناً استان زنجان جاذبه‏های بسیار بی‏نظیری دارد که برخی از آن‌ها ناشناخته مانده و تنها به نماد توریستی استان یعنی گنبد تاریخی و جهانی سلطانیه و غار کتله‏خور خلاصه نمی‌شود که نیازمند تامل در این بخش است.

این مسوول در ادامه با اشاره به اینکه هر قوم و ملتی آداب و سبک و سیاق خاصی برای غذا خوردن دارند، یادآور شد: پخت غذا و انواع غذاها سبب تمایز ملت‏های مختلف از یکدیگر است، به طوری که آیین غذا خوردن و پختن آن از جمله مراسم و آدابی است که مورد توجه مردم می‌شود. در واقع جشنواره آش زمینه‏هایی فراهم کرده تا اقوام مختلف بتوانند غذاهای محلی خود را معرفی کنند.

در ادامه این مراسم، مدیرکل میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری استان زنجان نیز افزود: طی این جشنواره 30 استان با عرضه هنرهای دستی و سنتی خود در این جشنواره حضور پیداکرده‌اند. همچنین از 24 استان کشور نیز اقدام به پخت آش‌های محلی خود خواهند کرد و در کنار این موضوع حضور سفرای چندین کشور مختلف این جشنواره را شاخص‌تر کرده است.

"یحیی رحمتی " با تأکید بر اینکه به پیشنهاد کمیته فرهنگی سازمان اکو از سال آینده جشنواره ملی آش ایرانی در گستره جاده ابریشم برگزار می‌شود، اظهار کرد: برگزاری این جشنواره در گستره جاده ابریشم، افتخار بسیار بزرگی برای استان زنجان به شمار می‏رود. جشنواره آش ایرانی به مدت شش روز در زنجان برپا است که پنج روز از این جشنواره به نام پنج استان مختلف کشور تعیین شده است تا آداب و رسوم خود را به نمایش بگذارند.

  این جشنواره با حضور 9 سفیر از کشورهای اتریش، کره‌جنوبی، مالزی، ژاپن، آفریقای‌جنوبی، تاجیکستان، پاکستان، ازبکستان و افغانستان کار خود را آغاز کرد.

/ 0 نظر / 13 بازدید